stavarna.com :: 2010 - 2019 (19.04.2024 - 01:45)

2010 - 2019

1. leden 2010

Ředitelem školy jmenován RNDr. V. Kostka.

březen 2010

Nainstalování dalších tří interaktivních tabulí ACTIV board. Jsou využívány při výuce matematiky, deskriptivní geometrie a cizích jazyků.

 

Přípravy k nové státní maturitě z českého jazyka a literatury, matematiky, anglického a německého jazyka. Školení zadavatelů, hodnotitelů a komisaře probíhaly v rámci projektu CISKOM.

Proběhla studentská soutěž o logo školy ke 100. výročí jejího vzniku. Zvítězila práce Ladislavy Hadačové ze třídy S4A.

28. květen 2010

V tento den byly spuštěny zcela nové internetové stránky. Ředitel školy RNDr. Vladimír Kostka je uvedl těmito slovy:

"Naše nové webové stránky jsou zcela jiné a jsou připraveny tak, aby poskytovaly veškeré dostupné informace o škole a ze školy. Nezlobte se proto, prosím, na nás, když zpočátku budou ještě některé oblasti prázdné. Nové webové stránky jsou připraveny pro zpřístupnění mnohem většího rozsahu informací, takže si vyžádají jistý čas, než budou naplněny všechny stránky. Jsou však připraveny tak, že každý oprávněný uživatel bude moci plnit přidělené stránky obsahem sám pomocí redakčního systému. Oprávněnými uživateli budou jak pracovníci školy, tak naši žáci, takže věřím, že všichni zájemci najdou na našich stránkách mnoho zajímavého a užitečného.

Nové webové stránky školy tak budou hlavním informačním kanálem, kde bude moci každý najít vše, co ho může zajímat. Budou též hlavním rozcestníkem na další spolupracující a spřátelené weby a servery, takže přímo ze stránek školy se dostanete k informacím o našich pracovnících a žácích, rodiče budou moci zjistit informace o prospěchu a omlouvat případnou (jistě ne častou) nepřítomnost žáků, posílat dotazy a informace třídním učitelům a dalším pracovníkům školy, bude možno objednávat obědy a mnoho dalšího.

Na stránkách budou též informace o vyučovaných předmětech, ale bude též možné, aby vyučující na stránky umístil informace pro žáky, zadání prací, testovací úlohy pro domácí přípravu a jiné soubory ke stažení. Stejně tak bude možné, aby si žáci přes naše stránky vyměňovali svoje poznámky a informace, budou-li mít zájem.

Žádné stránky nejsou dokonalé, proto Vás prosím o spolupráci při jejich zlepšování. Každý má možnost poslat přímo ze stránek školy dotaz nebo námět na vylepšení. Mohu Vám slíbit, že žádný nápad nezapadne, všemi se budeme zabývat a budeme se snažit doplňovat naše stránky tak, aby všichni uživatelé byli spokojeni.

Webové rozhraní je propojeno také s Google Maps.

Přeji nám všem úspěšnou spolupráci nejen při tvorbě nových webových stránek školy, ale též při rozvoji naší, dnes již stoleté, školy."

1. září 2010

Zahájení nového školního roku v duchu oslav 100. výročí existence naší školy. Záštitu nad oslavami převzal Mgr. Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje.

Noví žáci prvních ročníků se nejprve sešli v aule, kde se sznámili s vedením školy a se svými třídními učiteli. S nimi pak pokračovali v seznámení se školou a se svými novými třídami. Zahájení školního roku v aule máme zachyceno na fotografiích v naší fotogalerii.

Školní rok zahájil hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, a to slavnostním otevření výstavy, kterou naši učitelé připravili. Informace ze zahájení, včetně fotografií, můžete najít na webu Jihočeského kraje ZDE.

Zahájení školního roku se zúčastnili též zástupci stavebních firem, našich sponzorů, zástupci České školní inspekce, krajského úřadu a též naši absolventi.

Fotodokumentaci ze zahájení školního a vernisáže výstavy z historie školy můžete najít ve fotogalerii.

3. září 2010

V pátek 3. 9. 2010 proběhlo fotbalové utkání v rámci oslav 100 let trvání Střední průmyslové školy stavební v Českých Budějovicích.

Ve sportovní hale v Českých Budějovicích se uskutečnila dvě utkání. V prvním zápase bojovaly reprezentační týmy studentů Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie. Hráči pořádající školy podpořili slavnostní atmosféru oslav vítězstvím 3:0.

Ve druhém utkání dva týmy našich absolventů předvedli v exhibičním zápase své schpnosti a dovednosti a bavili svými kousky všechny přítomné studenty i učitele školy.

Fotoreportáž ze sportovního utkání najdete v naší fotogalerii.

6. - 18. září 2010

Poprvé v historii školy se konaly seznamovací kurzy pro nové žáky prvních ročníků. Na třídenních kurzech se každá třída s třídním učitelem formou speciálně připraveného programu seznamovala a každý zjišťoval, co v něm vězí, k čemu bude kolektivu užitečný a mnoho dalšího, užitečného a zajímavého nejen o sobě. Fotografie z kurzů jsou ve fotogalerii.

11. září 2010

V sobotu 11. září 2010 proběhla hlavní akce oslav 100 let trvání školy - setkání absolventů, pracovníků, zaměstnanců a přátel školy. Fotografie z prohlídky školy a odpoledního setkání na Výstavišti si můžete prohlédnout v naší fotogalerii - fotografie z prohlídky školy a fotografie z Výstaviště.

Oslav se zúčastnilo více než 700 osob.

22. prosince 2010

I. ročník vánočního turnaje ve fotbálku o "Pohár rektora VŠERS a ředitele SPŠ stavební" se konal v tělocvičně SPŠ stavební ve středu 22. 12. 2010 od 9:00 hod. do 13:00 hod. za účasti týmů Vysoké školy evropských a regionálních studií, Střední průmyslové školy stavební, Střední školy obchodní a Vysoké školy technické a ekonomické.

Hráli vždy 3 členné týmy (s možností střídání) v tělocvičně školy na malé branky. Pro vítěze byl připraven zlatý putovní pohár a pro členy týmů na prvních třech místech medaile.

V I.ročníku zvítězil B tým Střední průmyslové školy stavební. Získal nejen zalé medaile, ale též krásný putovní pohár. Druhé místo obsadili a stříbrné medaile získali hráči ze Střední školy obchodní a na třetím místě se umístili a bronzové medaile získali hráči A týmu Střední průmyslové školy stavební.

Turnaje se účastnily reprezentační týmy Vysoké školy evropských a regionálních studií, Střední průmyslové školy stavební, Střední školy obchodní a Vysoké školy technické a ekonomické.

Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

20. června 2011

V aule školy proběhlo slavnostní předávání nových maturitních vysvědčení (první "státní maturita") úspěšným absolventům v těchto časech:

  • třída S4A od 11:30 do 12:30 hod.
  • třída S4B od 12:30 do 13:30 hod.
  • třída S4C od 13:30 do 14:30 hod.
  • třída S4D od 15:00 do 16:00 hod.
  • třída G4 do 16:00 do 17:00 hod.
  • třídy D3SZ a D5S od 17:00 do 18:00 hod.